Danmarks bedst omtalte brands 2015

af

Lego

Hvis der er et brand, danskerne tilsyneladende ikke kan få nok af, så er det Lego. Lego topper i hvert fald YouGov BrandIndex’ liste over brands, der har fået mest positiv omtale herhjemme for fjerde år i træk. Rema 1000 har også vundet danskernes hjerte i 2015 og indtager nu andenpladsen. Danish Crown er den ultimative højdespringer, som har fået markant mere positiv opmærksomhed i år sammenlignet med 2014.

YouGov BrandIndex sammenligner mere end 300 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Danmarks rangliste for 2015

Varemærker med højeste Buzz-score i alle kategorier:

Danmarks bedst omtalte brands 2015

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie.

Lego topper listen for fjerde år i træk, en Rema 1000 indtager andenpladsen og Netflix tager tredjepladsen.

Volkswagens softwareskandale gav dem massiv negativ presseomtale i sidste kvartal af 2015, og det afspejler sig i dette års rankings, hvor Volkswagen, som sidste år lå på andenpladsen, helt er røget ud af listen. Løgismose er til gengæld kommet med på listen. 

Varemærker med de største stigninger i Buzz-score:

Største forbedringer i omtale 2015

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score i 2015 sammenlignet med 2014.

Danish Crown topper listen over varemærker, der har haft den største positive stigning i omtale (Buzz) i 2015. Danish Crown har forbedret sin Buzz-score med 10,1 point fra -11,6 til -1,5. Flere nationale mastodonter, som danskerne traditionelt elsker at kritisere, er også med på listen. Fx DSB, Danske Bank, DSB S-tog og DONG Energy. Alle fire brands har stadig en negativ Buzz-score, men de har fået forbedret omtalen af deres brand signifikant.

Se mere på brandindex.com

PA images 

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.