Verdens mest beundrede personer 2016

af

Den ene har opnået sin berømmelse som medstifter af verdens største softwarefirma. Den anden er blevet berømt som filmstjerne i Hollywood. Bill Gates og Angelina Jolie er endnu engang verdens mest beundrede personer, viser YouGovs omfattende globale undersøgelse.

Worlds most admired 2016

I Danmark topper Barack Obama og Kronprinsesse Mary listen over Danmarks mest beundrede personer, mens Dronning Margrethe og Kronprins Frederik begge må begge nøjes med en 2. plads.

Længere nede på listen finder man en blanding af politiske ledere og aktivister, skuespillere sportsstjerne og andre berømtheder.

Vælg et land og se de mest beundrede personer

Hvordan gjorde vi?

I december 2015 indsamlede YouGov åbne nomineringer fra paneldeltagere i 30 lande, hvor vi simpelthen spurgte dem: "Når du tænker på nulevende personer over hele verden, hvem [mand eller kvinde] beundrer du da mest?" Disse nomineringer blev herefter brugt til at sammensætte en liste med de 20 mænd og 20 kvinder, der fik flest nomineringer og blev nomineret i mindst to lande. Vi tilføjede yderligere 10 populære lokale personer til listerne for de enkelte lande.

I januar 2016 gennemførte vi igen repræsentative* undersøgelser i de samme 30 lande, hvor respondenterne blev stillet to spørgsmål: "Hvem beundrer du virkelig?", hvor de kunne vælge flere personer, og "hvem beundrer du MEST?", hvor de kun kunne vælge en. Disse to tal blev så kombineret og indregnet i den samlede placering. 

Ved at stille respondenterne disse to spørgsmål opnår vi en forståelse af såvel bredden (dvs. den globale dækning) og intensiteten af beundringen for en person, og vi anser begge for at være vigtige faktorer.

Vi gennemførte undersøgelsen i lande, der tilsammen udgør næsten to tredjedele af verdens befolkning. Men nogle dele af verden var bedre repræsenteret end andre, så vi vægtede nogle landes indvirkning på det endelige resultat højere og andre landes lavere, så de samlede resultater bedre afspejler opdelingen af holdninger i verden som helhed.

*Alle undersøgelserne blev gennemført online, og i mange af landene er internettet så lidt udbredt, at stikprøven kun kan siges af være repræsentativ for den del af befolkningen, der har internet. I følgende lande blev undersøgelsen kun gennemført over for den del af befolkningen, der har internet: Marokko, Kina, Mexico, Egypten, Sydafrika, Filippinerne, Indien, Thailand, Indonesien og Pakistan. 

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.