Pokémon Go får danskerne op af lænestolen

Pokémon Go får danskerne op af lænestolen
af

Sommerens modedille har godt tag i danskerne. 1 ud af 5 har downloadet og spiller Pokémon GO, viser en ny undersøgelse fra YouGov. Blandt de 18-34 årige spiller 2 ud af 5, og der er lige så mange kvinder som mænd blandt spillerne.

Koblingen til motion er det som danskerne bedst kan lide ved Pokémon GO. Næsten halvdelen (47%) angiver, at det er en af årsagerne til, at de kan lide spillet, mens nostalgien ved at spille et spil fra barndommen også er en væsentlig årsag ifølge 37% af danskerne. 

Hvad kan du godt lide ved Pokémon GO?

Derudover er de primære årsager til, at danskerne er vilde med Pokémon GO, at de kan udforske området, hvor de  bor, mens de jagter Pokémons (33%), og at de kan spille mod vennerne (27%).

Hvad har du gjort, mens du spillede Pokémon GO?

Undersøgelsen viser også, at Pokémon GO i sandhed har formået at få danskerne op af lænestolen og ud at gå og cykle. Halvdelen af spillerne har i hvert fald gået/cyklet/kørt en speciel vej for at fange eller træne en Pokémon, og 39% har forladt hjemmet på tidspunkter, de normalt ikke ville for at spille. Og måske medvirker Pokémon Go også til at gøre danskerne mere sociale. Hver tredje har i hvert fald talt med en fremmed, der også spillede spillet.

Der er da også skyggesider ved spillet. 3% har forsømt arbejdet, fordi de spillede Pokémon GO, mens 5% er faldet/snublet eller gået ind i noget (væg, lygtepæl etc.), mens de jagtede Pokémons.

Og alle er naturligvis ikke lige begejstrede for Pokémon GO. Af dem, som ikke spiller Pokémon GO eller er interesseret i at komme til det, angiver 2 ud af 5, at deres manglende interesse i spillet skyldes, at de  ikke ønsker at være fordybede i deres telefon (41%), og de ikke synes denne type spil er sjove (40%).

Se hele undersøgelsen

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1005 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov Panelet i perioden 17. – 18. august 2016. Kilde: YouGov. 

PA Images

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.