Suveræn måling til S

Suveræn måling til S
af

Socialdemokraterne stormer frem i en ny meningsmåling, og hvis danskerne skulle til valg nu, ville det sandsynligvis blive S-formand, Mette Frederiksen, der efterfølgende kunne præsentere en ny, rød regering, viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Valgbarometer oktober 2016

I følge meningsmålingen står rød blok til 92 mandater, hvis der blev udskrevet valg i dag og kan dermed danne regering uden mandater fra Grønland og Færøerne.

Socialdemokraterne står til at blive Folketingets største parti med en vælgertilslutning på 28,7 % og går dermed tre mandater frem i forhold til valget i juni sidste år. 

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 1.390 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 14. til 17. oktober 2016. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2,6% (procentpoint).

Læs mere på metroxpress

PA Images

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.