Hver tredje vil gerne slippe af med sommertid

Hver tredje vil gerne slippe af med sommertid
af

Når danskerne søndag d. 26 marts skal sætte uret en time frem, er det til stor irritation for mange. YouGov har undersøgt, hvor mange danskere der gerne vil slippe af med sommertiden.

Daylight Saving Time

Danskerne er splittede omkring sommertid. En tredjedel af danskerne (32%) ønsker at slippe for sommertiden, mens en anden tredjedel af danskerne 31% ønsker at beholde den. Den sidste tredjedel (35%) er ligeglade.

Med alderen bliver det tilsyneladende hårdere at få sin døgnrytme forstyrret, når uret skal tilpasses sommer- og vintertid. Der er i hvert fald færre i den yngre generation (24%), som ønsker at slippe for sommertid.

Men hvis danskerne sukker over at miste en times søvn i forbindelse med sommertiden, så er det ingenting i sammenligning med finnerne. I Finland ønsker et flertal på 72% at slippe for sommertid.

I Finland blusser debatten omkring logikken i sommertid op, hver gang uret skal stilles en time frem og tilbage. Forskningsprofessor, Timo Partanen for institut for sundhed og velfærd i Finland, mener ligefrem, at det påvirker helbredet negativt, da søvnrytmen forstyrres.

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet. Heraf 1009 i Danmark, 1005 i Sverige, 1006 i Norge og 1509 i Finland i perioden 10. – 20. marts 2017.

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.