Hver tredje dansker: Det bedste ved vinteren er hygge inden døre

Hver tredje dansker: Det bedste ved vinteren er hygge inden døre
af

Danskerne er splittede omkring vinteren, men den danske ”hygge” lever i bedste velgående i de danske hjem i vintermånederne, viser ny YouGov undersøgelse.

45% af danskerne kan generelt godt lide vinter, mens 47% generelt ikke kan lide vinteren. Den ældre del af befolkningen er mindst begejstrede for vinter. Halvdelen af de 50- årige (52%) bryder sig ikke om vinter mod 43% af de 18-49 årige.

Seasons

Sommer er danskernes klare årstidsfavorit. Mere end halvdelen af danskerne kan bedst lide sommer (54%) mod forår (33%), efterår (5%) og vinter (3%).

Ifølge 2 ud af 5 (40%) danskere er det værste ved vinteren de få lyse timer. Det tyder dog på, at mindre sollys ikke har lige så stor betydning for de 18-29 årige, som for den resterende befolkning. For 1 ud af 3 (33%) af de 18-29 årige er de få lyse timer det værste ved vinteren mod 42% i den øvrige befolkning.

Like and dislike

Om unge oplever kulden stærkere eller ikke klæder sig lige så varmt som den øvrige befolkning, siger undersøgelsen ikke noget om, men blandt de 18-39 årige mener hver fjerde (24%), at det værste ved vinteren er at fryse mod 13% af de 40+ årige.

Hver femte (22%) mener, at det bedste ved vinteren er den friske kolde luft. De 18-29 årige er dog mindre enige i udsagnet (14%) end resten af befolkningen, modsat kan de bedst lide at vinteren giver anledning til at have behageligt tøj på (8% mod 1% af den resterende befolkning).

Hver tredje dansker (33%) mener, at det bedste ved vinteren er at hygge sig inden døre. Her er kvinderne særligt glade for hygge (38% mod 28% af mændene).

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1380 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov Panelet. Data er indsamlet fra 1. februar 2019 til 3. februar 2019. Picture: GettyImages

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.