Nye Borgerlige og Stram Kurs går frem

Nye Borgerlige og Stram Kurs går frem
af

Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan, står til at få 3,9 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for B.T.

ValgbarometerMålingen viser, at det i overvejende grad er mænd, der angiver at ville stemme på Stram Kurs. Det gælder cirka to ud af tre Stram Kurs-vælgere. Samtidig har Stram Kurs et godt tag i de vælgere, der erklærer sig i høj grad ’slet ikke interesseret’ i politik.

Hovedparten af dem, der erklærer sig i høj grad ’slet ikke interesseret’ i politik angiver normalt, at de ikke vil stemme. Omkring en femtedel af de vælgere, der angiver, at de vil stemme på Stram Kurs, var sofavælgere ved valget i 2015.

Også Nye Borgerlige står til at gå frem i målingen med 6,3 procentpoint, mens Dansk Folkeparti står til at miste stemmer.

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 1.656 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 1.-3. maj 2019. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2,4 % (procentpoint). Kilde: YouGov for B.T. Image: GettyImages

Læs mere på B.T. 

Læs vores community-regler, før du opretter et opslag.